Igår kom vi "hem" från några dagars vistelse i Danmark. Vi var där och hälsade på danska Alterna och lärde oss lite nya draman samt clowneri. Grymt skoj var det! Niel, som lärde ut ett drama och clowngrejerna är en riktigt bra lärare och det var verkligen nyttiga övningar.

Sen var det ju det där med danskan. Ni undrar säkert om det var så att jag förstod något av vad de se. Svaret är njae. Några ord här och där men mest var det bara smörja i mina öron. Vi fick helt enkelt prata engelska med dem. Det var lite lurigt eftersom jag tror att en del av danskarna kände sig väldigt osäkra och därför hellre pratade danska med varandra än engelska med oss svenskar. Men efter ett par dagar släppte det lite och vi fick t o m en guidad tur ner i byn och köpte glass med "guf". Det smakar nästan som smälta marshmallows och ser ut som smälta ahlgrens bilar (de rosa). Lite för sötsliskigt för min smak men kokossorbén som de hade var väldigt god.

En annan intressant sak med det danska livet var deras pålägg på mackan. Chokladskivor och/eller honung. Lite skumt med choklad sådär men på eftermiddagen var det ganksa gott. Inte till frukost dock.

Idag har vi haft friluftsdag med skolan och resan gick till Gränna, där vi var på museum och köpte polkagrisar, och Omberg, som är ett naturområde vid vättern. Det var trevligt men lite kallt när solen försvann. Nu har vi en långhelg framför oss och vi fyra som är kvar ska åka till metropolen Nässjö imon och ha lite skoj där. Men först blir det en kväll av tvätt och brevskrivande.

Kramar från de småländska skogarna.

Veckans ordspråk: Att tala och äta gröt görs bäst i bara yllebyxor.